{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Cvijanović dobila pismo koje je Putin uputio Predsjedništvu BiH

F
12.4.2014. u 11:49
0
55
Cvijanović dobila pismo koje je Putin uputio Predsjedništvu BiH
0
Cvijanović dobila pismo koje je Putin uputio Predsjedništvu BiH
Željka Cvijanović
Predsjednica Vlade RS-a Željka Cvijanović potvrdila danas da je kao jedan od entitetskih premijera dobila pismo koje je predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin uputio Predsjedništvu BiH kada je u pitanju snabdijevanje gasom i kriza u Ukrajini.
"Sigurno je da situacija koja je vezana za Ukrajinu može da destabilizuje snabdijevanje tržišta EU i drugih zemalja gasom iz Rusije. Svjesni smo toga", rekla je Cvijanović, ali je naglasila da očekuje da se to pitanje riješi i da je to ipak "igra velikih".

Kada je u pitanju RS, dodala je, taj entitet ostaje čvrsto opredjeljen da se realizuje veliki gasni projekt, izgradnja kraka gasovoda "Južni tok“ u RS.

Podsjeća da je RS ponudila i ostaje pri tome i dalje, da se i Federacija BiH uključi u ovaj projekt, kako bi se moglo odgovoriti cjelokupnom tržištu BiH koje bi bilo snabdijevano gasom na ovaj način.

"Prije godinu dana pokrenuli smo zajedničku inicijativu da se to i desi, u međuvremenu došlo je do određenih nedoumica od strane FBiH, ali smo i dalje opredjeljeni da se u budućnosti realizuje projekt u RS, ukoliko nema saglasnosti da se realizira u FBiH", rekla je ona.

Iznijela je pretpostavku da će se riješiti i moguće otežano snabdijevanje gasom i kriza u Ukrajini, jer postoji i velika ovisnost cijelog evropskog tržišta kada je u pitanju taj energent, ali je istakla da je to ipak "igra velikih zemalja“.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: