Poznate ličnosti i Nova godina
0

Ćurić i Drmać rade, Laka će Novu godinu dočekati kući

Piše: A. Kovač
Građanima BiH pjevači, glumci i novinari poželjeli su sve najbolje u 2010. godini. Većina njih se složila da je 2009. godina zbog recesije i gripe H1N1 bila teška, te mnogi jedva čekaju da se okonča.

Amel Ćurić će za Novu godinu svirati na novogodišnjoj manifestaciji koju je Grad Sarajevo organizovao ispred Vječne vatre.

"Nakon što završim sa svirkom otići ću negdje sa društvom. Građanima BiH u 2010. godini želim puno zdravlja, da ne bude više ove H1N1 gripe, a potom da ubijemo i recesiju, te nam bude kao 1998. godine u kojoj se, prema mom mišljenju, a i mišljenju mojih kolega najljepše živjelo“, kazao je Ćurić.

Mirela Laković i njen brat Elvir Laković Laka će Novu godinu dočekati kući.

"Laka će se vratiti iz Zagreba gdje snima album i Novu godinu ćemo s prijateljima dočekati kući. Građanima BiH želim sretnu Novu 2010. godinu, i nadam se da nam u narednoj godini neće biti gore nego je sada“, kazala je u izjavi za Sarajevo-x.com Mirela Laković.

Semir Osmanagić, predsjednik Upravnog odbora i osnivač Fondacije ''Arheološki park Bosanska piramida Sunca'' će Novu godinu provesti u Sarajevu sa suprugom Sabinom.

"Novu godinu ćemo dočekati kući, a nakon ponoći ćemo, najvjerovatnije, prošetati gradom. Svim građanima BiH u 2010. godini želim mnogo sreće, osmijeha na usnama, i ljubavi sa porukum da uživaju u ljubavi jer je život kratak“, kazao je Osmanagić.

Glumica Aida Bukva će za Novu godinu prvo otputovati kod sestre u Beograd, a potom će, kako je kazala sa sestrom u Makedoniju gdje njena sestra nastupa za Novu godinu. Naime, sestra Aide Bukve je Anabela Đogani, pjevačica grupe Funky G.

Mario Drmać će 31. decembra raditi do 18 sati.

"Naime, vodim Karaoke show u općini Novi Grad, a potom ću jedan dio noći iskoristit za izlazak. Drugi dan, odnosno 1. januara naredne godine, pak, idem sa društvom u jednu prekrasnu kuću van grada“, kazao je Drmać, dodavši da građanima BiH želi da kako je došla u ovoj godini, tako do ponoći recesija i ode.

Zenit Đozić, jedan od osnivača legendarne "Top liste nadrealista" i nekadašnji bubnjar grupe "Zabranjeno pušenje", će Novu godinu provesti kući s porodicom i prijateljima.

"U Novoj 2010. godini svim građanima BiH doista želim puno zdravlja, sreće, ljubavi, i da nam konačno krene svima bolje nego što je to bilo u 2009. godini“, kazao je Đozić.

Maja Čengić, voditeljica na BHT-u, će Novu godinu s prijateljima dočekati u Pubu Duke.

"Meni nije bitno gdje ću slaviti Novu godinu već da to bude sa osobama koje volim. Malo je ljudi kojima je 2009. godina donijela nešto dobro, za sve građana BiH je bila teška, i mnogi jedva čekaju da se završi, tako da u 2010. godini sebi i svim građanima BiH bih poželjela mnogo više sreća, zdravlja, i ljubavi“, kazala je Čengićeva.

Pjevač Hari Mata Hari će, pak, sa Harisom Džinovićem i Ninom Badrić za Novu godinu nastupati u Budvi, dok će Al Dino gostaviti u sarajevskom hotelu "Bosnia“.