Uzrok nepoznat
0

Curi plin u ulici Mula Mustafe Bašeskije, sinoć evakuisano stubište

Sarajevo-x.com
Ulica Mula Mustafe Bašeskije
Ulica Mula Mustafe Bašeskije
U sarajevskoj ulici Mula Mustafe Bašeskije, u samom centru grada, sinoć je oko 23 sata prijavljeno curenje plina, potvrdio je za Sarajevo-x.com Adis Salkić, portparol Sarajevogasa.

"Odmah po primanju prijave na teren je izašlo šest-sedam ekipa Sarajevogasa. S obzirom da se radi o specifičnom terenu sa dosta objekata i dalje se vrše provjeravanja", rekao je Salkić.

On je kazao da je lokalizovan uži teren na kojem je, iz još uvijek nepoznatih razloga, došlo do curenja plina, ali tačna lokacija nije određena i ekipe rade na tome.

U saradnji sa Elektrodistribucijom na tom je području isključena struja, a trenutno se radi na tome da se struja ponovo pusti u domaćinstva.

Zbog jake koncentracije plina sinoć je oko jedan sat iza ponoći evakuisano jedno stubište u stambenoj zgradi, ali su se stanari vratili u svoje domove.

"Ekipe Sarajevogasa su u stalnom kontaktu sa građanima koje savjetuju kako da se ponašaju. Vrše se stalna mjerenja koncentracije plina", izjavio je Salkić.

O navedenom događaju obavješteni su i pripadnici Civilne zaštite, Profesionalne vatrogasne brigade i policije, koji su izašli na teren.

Odvijanje saobraćaja u ulici Mula Mustafe Bašeskije bilo je u potpunosti prekinuto do pet sati jutros, nakon čega je ulica odblokirana.