Ne zvuči ozbiljno
17

Čubrilović o migrantima: Pomažemo tim ljudima, ali dok prolaze kroz RS

SRNA
Foto: RTRS
Foto: RTRS
Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović ocijenio je da može doći do većih problema sa migrantskom krizom jer BiH ima slabu ekonomiju i složen sistem koji ne funkcioniše i istakao da formiranje kampova za migrante ne dolazi u obzir ni za entitet Republiku Srpsku, niti za BiH.

Čubrilović je naveo da je zatvaranjem Mađarske i dijelom Hrvatske granice, BiH postala veoma pogodan prostor za migrante, koji su najvećim dijelom problem Federacije BiH, ali i prostora Bileće u Republici Srpskoj, te granice sa Crnom Gorom.

On je za RTRS rekao da Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske dobro obavlja posao i da bi tako trebalo da se ponašaju i druge organizacije koje su zadužene za rješavanje te situacije.

"Republika Srpska nije rekla da neće da primi migrante zato što ne želi da pomogne tim ljudima, nego zato što, zaista, ne postoji mogućnost za to. Možemo i pomažemo trenutno tim ljudima, dok su u tranzitu, ali da pravimo kampove, to ne dolazi u obzir ni za Republiku Srpsku, niti za BiH", rekao je Čubrilović, komentarišući najave o mogućem premještanju migranata iz kampa "Vučjak" kod Bihaća u selo Medeno Polje kod Bosanskog Petrovca.