NSRS
0

Čubrilović ne zna koliko će vremena trebati za odgovor na interpelaciju

FENA
Nedeljko Čubrilović
Nedeljko Čubrilović
Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je danas u Banjoj Luci da ne zna koliko će vremena biti potrebno da opozicija u entitetski parlament uputi interpelaciju o radu kabineta Željke Cvijanović i koliko će vremena trebati da se odgovori na postavljena pitanja.

Kazao je da će Narodna skupština RS-a razmatrati sve što, u skladu s važećim propisima, bude upućeno u skupštinsku proceduru.

"Interpelacija je postavljanje konkretnog pitanja o određenoj temi, određenoj instituciji. Sve zavisi od toga kako će to biti postavljeno od onoga ko bude postavljao i od odgovora onoga ko bude odgovarao na pitanje", rekao je Čubrilović novinarima u Banjoj Luci.

Inicijativa opozicije za opoziv Vlade RS-a nije 31. maja dobila podršku većine poslanika u parlamentu RS-a, nakon čega je Savez za promjene najavio upućivanje interpelacije.

Čubrilović je poslije sastanka s nerezidentnom ambasadoricom Čilea u BiH Marijom Veronikom Čain Sara rekao da je Narodna skupština RS-a najefikasniji parlament u BiH, ističući i posvećenost ovog bh. entiteta u ispunjavanju uslova i obaveza za pristupanje EU.

Izrazio je zainteresiranost RS-a za projekte u oblasti poljoprivrede, zaštite životne sredine i programima koji su posvećeni ljudskim pravima, a koje podržava vlada Čilea, kao i u razmjeni iskustava u oblasti kulture, nauke i obrazovanja.

Zahvalio je ambasadorici na pomoći koju Čile pruža BiH učešćem čileanskog kontingenta u EUFOR-u, saopćeno je iz Narodne skupštine RS-a.