{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Čubrilović: Krivična prijava protiv ministra Ljubića

F
31.7.2007. u 14:20
0
0
Čubrilović: Krivična prijava protiv ministra Ljubića
0
Čubrilović: Krivična prijava protiv ministra Ljubića
Vlada Republike Srpske neće izbjegavati da podnese krivičnu prijavu protiv Bože Ljubića, ministra prometa i veza BiH, i protiv svih onih koji budu podnosili prijedloge zakonskih rješenja koja nisu u skladu s ustavom i zakonima BiH i RS-a, izjavio je danas ministar saobraćaja i veza RS-a Nedeljko Čubrilović.
Čubrilović nije isključio mogućnost podnošenja krivične prijave protiv ministra Ljubića jer je odgovoran kao predlagač Nacrta zakona o javnim putevima BiH za čije donošenje nema ustavnog osnova.

"Moramo se naučiti da poštujemo ustav i zakone države, a to je obaveza svih pa tako i ministara u Vijeću ministara", rekao je resorni ministar RS-a i dodao da je spomenuti Nacrt pored svega upućen u skupštinsku proceduru bez saglasnosti nadležne komisije i entitetskog ministarstva.

Istaknuo je da je već ranije iz Vlade RS-a sugerirano predsjedavajućem Vijeća ministara i ministru Ljubiću da za ovaj zakon nema ustavnog uporišta i da se nameću rješenja koja su apsolutno neprihvatljiva za RS.

Ministar Čubrilović je kazao da Nacrt zakona o javnim putevima BiH predviđa koncentraciju svih sredstava, planova i svega onoga što treba da se dešava u oblasti regionalnih i magistralnih puteva na nivou BiH, a zašto nema ustavnog osnova, jer je Ustavom BiH predviđena nadležnost entiteta u toj oblasti.

"Ako nešto nije u skladu s Ustavom BiH onda o tome odlučuje Ustavni sud", dodao je on.

Ministar Čubrilović je kazao i da je infrastruktura u nadležnosti entiteta, te da u ovom momentu nema spremnosti da se formira državna direkcija za puteve.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: