{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


CSPC-ova ulična akcija informisanja građana

S
18.9.2008. u 09:03
0
1
CSPC-ova ulična akcija informisanja građana
0
CSPC-ova ulična akcija informisanja građana
Nova ulična akcija informisanja građana o minimumu konkretnih mjera koje moraju poduzeti buduće vlasti u Kantonu Sarajevo, biće organizovana 18.09.2008. godine – četvrtak, sa početkom u 12 sati, ispred Katedrale u Sarajevu.
Ova ulična akcija se realizuje u cilju animiranja što većeg broja građana da iskoriste izborni proces kako bi nametnuli veće standarde vlastitih očekivanja političkim partijama. Slična akcija će biti organizirana u preko 20 gradova širom BiH.

Iako se nalazimo pred lokalnim izborima konkretne teme i problemi lokalne zajednice nisu u fokusu kampanja i poruka političkih partija. Zapošljavanje, infrastrukltura, obrazovanje, su najveći problemi identifikovani u nedavno provedenoj anketi Centra za promociju civilnog društva u preko 20 opština širom BiH. Ipak o ovim temama se najmanje govori, a ako se one i pomenu skoro nikada ne dobijemo odgovor i na pitanje kako i u do kada će nešto biti urađeno, ističu iz CSPC-a.

Ovo samo pokazuje vrlo negativan trend da vodeće političke partije nisu posvetile dovoljno pažnje analiziranju konkretnih problema sa kojima građani žive. Ovo predizborno vrijeme ne smije biti iskorišteno za kampanje bazirane na porukama o ustavu, odnosima između entiteta, državnim pitanjima, već za predlaganje konkretnih aktivnosti i rješenja koja će život građana u lokalnim zajednicama učiniti kvalitetnijim.

Ozbiljnost stranaka da kroz konkretne aktivnosti bitno utiču na kvalitet života građana, trebaju biti stvarni parametar za glasanje. Građani moraju najterati političare da govore o konkretnim rješenjima za konkretne probleme, a ne o opštim agendama i stranačkim ciljevima, poručuju iz Centra za promociju civilnog društva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: