{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Crvenkovski: Prioritet BiH i Makedonije je poboljšanje ekonomskog standarda

N
17.2.2005. u 16:16
0
0
Crvenkovski: Prioritet BiH i Makedonije je poboljšanje ekonomskog standarda
0
Crvenkovski: Prioritet BiH i Makedonije je poboljšanje ekonomskog standarda
Nakon današnjeg sastanka Predsjedništva BiH s makedonskom delegacijom na čelu s Brankom Crvenkovskim, predsjednikom Republike Makedonije, konstatirano je da su političke veze dviju zemalja konstantno dobre, ali da ih ne prate i dobri ekonomski odnosi.
“Odnosi dviju zemalja od početka su izuzetno dobri jer potječemo iz zajedničke države, a posebnu važnost dobili su onog trenutka kada su obje zemlje definirale svoju vanjsku politiku koja je orijentirana prema euroatlantskim integracijama”, kazao je Paravac dodajući da su ovi sastanci dobra prilika i za ohrabrivanjem poslovnih ljudi radi poboljšanja ekonomske saradnje dviju zemalja.

Prema riječima Crvenkovskog, naglasak današnjih radnih sastanaka stavljen je na sigurnosnu situaciju u regiji, kao i na bilateralnu saradnju između BiH i Makedonije. “Najveći problem naše dvije zemlje jest nizak ekonomski standard. Stoga je naš prioritetan zadatak da osiguramo ekonomski rast, što je moguće samo uz veću i bolju saradnju, prvenstveno saradnju sa zemljama iz regije”, kazao je Crvenkovski.

Makedonski predsjednik naglasio je da naše dvije zemlje imaju istu prošlost i višedecenijsku saradnju, što su odlični preduslovi za bolju i veću ekonomsku saradnju. Osim toga, BiH i Makedonija imaju i ista strateška opredjeljenja, a to je da postanu članice EU-a i NATO-a. “Spremni smo na punu saradnju te da savjetima pomognemo BiH na putu integracija”, zaključio je Crvenkovski.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: