{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Crvenkovski: Prioritet BiH i Makedonije je poboljšanje ekonomskog standarda

N
17.2.2005. u 16:16
0
0
Crvenkovski: Prioritet BiH i Makedonije je poboljšanje ekonomskog standarda
0
Crvenkovski: Prioritet BiH i Makedonije je poboljšanje ekonomskog standarda
Nakon današnjeg sastanka Predsjedništva BiH s makedonskom delegacijom na čelu s Brankom Crvenkovskim, predsjednikom Republike Makedonije, konstatirano je da su političke veze dviju zemalja konstantno dobre, ali da ih ne prate i dobri ekonomski odnosi.
“Odnosi dviju zemalja od početka su izuzetno dobri jer potječemo iz zajedničke države, a posebnu važnost dobili su onog trenutka kada su obje zemlje definirale svoju vanjsku politiku koja je orijentirana prema euroatlantskim integracijama”, kazao je Paravac dodajući da su ovi sastanci dobra prilika i za ohrabrivanjem poslovnih ljudi radi poboljšanja ekonomske saradnje dviju zemalja.

Prema riječima Crvenkovskog, naglasak današnjih radnih sastanaka stavljen je na sigurnosnu situaciju u regiji, kao i na bilateralnu saradnju između BiH i Makedonije. “Najveći problem naše dvije zemlje jest nizak ekonomski standard. Stoga je naš prioritetan zadatak da osiguramo ekonomski rast, što je moguće samo uz veću i bolju saradnju, prvenstveno saradnju sa zemljama iz regije”, kazao je Crvenkovski.

Makedonski predsjednik naglasio je da naše dvije zemlje imaju istu prošlost i višedecenijsku saradnju, što su odlični preduslovi za bolju i veću ekonomsku saradnju. Osim toga, BiH i Makedonija imaju i ista strateška opredjeljenja, a to je da postanu članice EU-a i NATO-a. “Spremni smo na punu saradnju te da savjetima pomognemo BiH na putu integracija”, zaključio je Crvenkovski.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: