{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Crveni križ FBiH u subotu obilježava Svjetski dan prve pomoći

F
FENA
11.9.2008. u 15:38
0
0
Crveni križ FBiH u subotu obilježava Svjetski dan prve pomoći
0
Crveni križ FBiH u subotu obilježava Svjetski dan prve pomoći
Crveni križ Federacije BiH obilježit će u subotu 13. septembra širom Federacije BiH Svjetski dan prve pomoći, saopćeno je iz Crvenog križa FBiH.
Tad će volonteri Crvenog križa i pripadnici policije, u većim gradovima u FBiH, na raskršćima i saobraćajnicama organizirati akcije anketiranja vozača - provjere elementarnih znanja u pružanju prve pomoći i opremljenosti vozila sanitetskim materijalom - kutijom prve pomoći.

"Za tu priliku Crveni križ FBiH osigurao je i određene količine sanitetskog materijala koji će poslužiti za dopunu kutija prve pomoći u vozilima", saopćeno je.

Druga subota u septembru posvećena je prvoj pomoći, a na inicijativu Međunarodne Federacije društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca svake godine sve više društava crvenog križa širom svijeta obilježava taj dan.

"Društva crvenog križa u svijetu ulažu napore na osposobljavanje što više građana za pružanje prve pomoći u situacijama povreda i bolesti. Tim se smanjuje rizik od posljedica nesreća koje se dešavaju u svakodnevnim životnim aktivnostima, ali i prirodnim nesrećama", ističe se u saopćenju CKFBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: