Uputili apel vlastima
110

Crveni križ FBiH traži da se osoblje ove organizacije uvrsti u prioritete za vakcinaciju

V. K.
Crveni križ Federacije BiH uputio je saopćenje u kojem apeluje na vlasti da razmotri odluku o uvrštavanju u prioritetne grupe za vakcinaciju volontere i osoblje Crvenog križa i višestruke dobrovoljne davaoce krvi.

Kako su naveli, imajući u vidu situaciju u Bosni i Hercegovini Crveni križ FBiH u potpunosti podržava aktuelni plan imunizacije u Federaciji prema kojem su u vrhu prioriteta zdravstveni radnici i drugo zdravstveno osoblje.

"Istovremeno, Crveni križ Federacije BiH apeluje na nadležne institucije na nivou Federacije i svih kantona da se u spisak prioriteta za vakcinaciju uvrste volonteri i osoblje Crvenog križa, koji daju značajnu podršku zdravstvenom sistemu učestvujući u samom procesu vakcinacije, te višestruki dobrovoljni davaoci krvi", saopćeno je iz ove organizacije.

Iz Crvenog križa FBiH su istakli kako je osoblje ove organizacije od samog početka pandemije pružalo pomoć i podršku starijim i drugim visokorizičnim osobama.

"Treba istaći da volonteri i osoblje Crvenog križa kroz mobilne timove od samog početka pandemije kroz razne vrste pomoći i usluga pružaju podršku starijim i drugim visokorizičnim osobama. Također, već tri godine koliko traje migrantska kriza u našoj zemlji rade sa migrantima, kako u kampovima tako i van kampova širom FBiH", zaključili su u saopćenju iz Crvenog križa FBiH.