{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Croatia libertas" traži formiranje komisije za nadzor Tužiteljstva i Suda BiH

F
7.6.2009. u 13:42
0
19
"Croatia libertas" traži formiranje komisije za nadzor Tužiteljstva i Suda BiH
0
"Croatia libertas" traži formiranje komisije za nadzor Tužiteljstva i Suda BiH
Nevladina organizacija "Croatia libertas" uputila je otvoreno pismo zastupniku u Domu naroda BiH Ivi Miri Joviću u kojem traži da se formira komisija za nadzor rada Tužiteljstva i Suda BiH, a u oblasti poštivanja temeljnih i zajamčenih ljudskih prava.
Iz te organizacije priopćavaju da su došli do zastrašujućih i poražavajućih podataka potkrijepljenih materijalnim dokazima i iskazima o grubom kršenju temeljnih ljudskih prava zatvorenika, a za što smatraju odgovornost snosi Sud i Tužiteljstvo BiH.

"Kriteriji Tužiteljstva i Suda BiH postali su u najmanju ruku pristrani jer u pritvoru nema pripadnika bošnjačkog naroda koji su statistički u razdoblju 1991.-1995. počinili najbrojnije ratne zločine, odnosno pripadnici ovoga naroda uopće se ne procesuiraju", stoji u priopćenju iz te organizacije.

"Tražimo od Vas i institucije Doma naroda da se u najkraćem roku formira komisiju za nadzor zakonitog rada Suda i Tužiteljstva BiH u području poštivanja postojećih zakona, propisa, pravila i procedura utvrđenih Ustavom te poštivanja temeljnih ljudskih prava pritvorenika", ističu u toj organizaciji te dodaju da takvu komisiju imaju sve države u regiji i Europskoj uniji i da mandat za praćenje zakonitog rada Suda i Tužiteljstva BiH može imati jedna Komisija Doma naroda.

Organizacija "Croatia libertas" pokrenula je inicijativu za osnivanje komisije za praćenje zakonitosti rada Suda i Tužiteljstva BiH i to sukladno mandatu Doma naroda i zakonima BiH te u cilju poštivanja temeljnih ljudskih prava pritvorenika sukladno međunarodnim poveljama o ljudskim pravima i Ustavu, kazao je predsjednik te organizacije Leo Pločknić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: