|

Cro cop posjetio Bosansku dolinu piramida

Cro cop posjetio Bosansku dolinu piramida
0
F
FENA
8.11.2007. u 14:33
0
komentara
0

dijeljenja
Cro cop posjetio Bosansku dolinu piramida
Bosansku dolinu piramida danas je posjetio majstor borilačkih vještina Mirko Filipović Cro cop. Posjeta ovog legendarnog "ultimate fight" borca realizirana je na njegov osobni zahtjev jer je kako je kazao "želio da i sam vidi ono o čemu priča cijeli svijet".
Cro cop je u Visoko doputovao u pratnji legendarnog istraživača Drage Plećka, kondicionog trenera Igora Jukića te Roberta Schenka.

Goste je dočekao osnivač Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” Semir Osmanagić, izvršni direktor Ahmed Bosnić te članovi Upravnog odbora Fondacije. Odmah po dolasku Filipović je obišao kompleks podzemnih tunela Ravne, plato i podnožje piramide Mjeseca, sonde na sjevernoj strani piramide Sunca i kamenu građevinu u Vratnici.

"Ovo je veoma interesantno arheološko nalazište i veoma kompleksno. Potrajat će dok se ne otkriju sve njegove tajne", izjavio je Filipović nakon posjete te obećao da će ponovo doći kako bi pratio nastavak istraživanja.

Popularni Mirko Cro cop jedan je od najpoznatijih majstora borilačkih vještina na svijetu. Također i jedan od rijetkih s podjednako velikim uspjesima u K-1 i PRIDE turnirima.

Najpoznatiji je po sjajnoj borbi nogama te svom lijevom high-kicku kojim često nokautira suparnike. Također, bavi se i nogometom, igrajući (vrlo rijetko) za hrvatskog nogometnog prvoligaša Cibaliju iz rodnih Vinkovaca.

Kickboxing karijeru započeo je 1996., nasljeđujući Branka Cikatića. U to vrijeme radio je u hrvatskoj specijalnoj policiji i to u elitnoj
antiterorističkoj jedinici Lučko (ATJ Lučko).

Mirko je dao otkaz u policiji 2003. a sada je rezervist MUP-a.
Otuda mu i nadimak Cro cop (hrvatski policajac). Prije tog naziva borio se par puta i pod imenom "Tigar".
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.