BiH
0

Crnogorski državljanin protjeran iz BiH ponovo otkriven u Tuzli

Klix.ba
Tuzla
Tuzla
Na osnovu operativnih podataka inspektori Službe za poslove sa strancima u Tuzli locirali su državljanina Crne Gore inicijala A.O., a koji je ilegalno ušao i boravio u našoj zemlji uprkos rješenju Službe iz 2011. godine na osnovu kojeg je, zbog nepoštivanja zakona i propisa Bosne i Hercegovine, protjeran uz zabranu ulaska u trajanju od tri godine.

Ovaj strani državljanin, koji se dovodi u vezu sa selefijskim pokretom u BiH, prilikom kontrole inspektora za strance je pokušao pobjeći. U tome mu je nastojao pomoći i njegov prijatelj državljanin BiH inicijala E. K. fizički sprečavajući inspektore za strance da uhvate A.O.

Obje osobe su ubrzo stavljene pod kontrolu inspektora za strance nakon čega je zatražena asistencija MUP-a Tuzlanskog kantona, čiji službenici su ih lišili slobode i priveli u prostorije MUP-a. Tuzlanska policija je izvršila kriminalističku obradu bh. državljanina zbog sprečavanja službene osobe u vršenju službene radnje, a državljanina Crne Gore su predali Službi za poslove sa strancima na dalje postupanje.

Njemu je izrečena mjera protjerivanja sa teritorije BiH u trajanju od pet godina i naloženo stavljanje pod nadzor u Imigracionom centru u Istočnom Sarajevu gdje je i smješten sinoć u kasnim večernjim satima. U Centru će ostati dok se ne okonča procedura neophodna za njegovu deportaciju u Crnu Goru, saopćeno je iz Službe za poslove sa strancima.

Klix.ba nezvanično saznaje da je stranac Amel Osmanović, a državljanin BiH Edin Kahriman.