Crnadak stao u odbranu Dačića nakon što ga je kosovski ministar uporedio s Miloševićem

F
FENA
8.2.2019. u 19:17
2
86
Crnadak stao u odbranu Dačića nakon što ga je kosovski ministar uporedio s Miloševićem
2
Crnadak stao u odbranu Dačića nakon što ga je kosovski ministar uporedio s Miloševićem Igor Crnadak (Foto: H. M./Klix.ba)
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak smatra da je današnja izjava kosovskog šefa diplomatije Behgjeta Pacollija o ministru vanjskih poslova Srbije Ivici Dačiću neprihvatljiva.
"Vrijeđanje kolega ministara, te korištenje nediplomatskih i neprimjerenih riječi je neprihvatljivo i predstavlja prepreku za razvoj dobrih odnosa u regionu. Problemi u regionu mogu se rješavati isključivo gledajući u budućnost i tako što ćemo tragati za rješenjima koja su rezultat kompromisa, te je zbog toga ostrašćenost i recikliranje tema iz prošlosti nepotrebno i štetno", navodi se u izjavi šefa bh. diplomatije.

Svi u BiH, i u Republici Srpskoj i u Federaciji BiH, istakao je u izjavi Crnadak, iskreno žele da Beograd i Priština postignu dogovor koji bi doprinio dugotrajnoj stabilnosti cijelog regiona i zbog toga se nadamo da će u budućnosti retorika koju koriste najviši funkcioneri biti pomirljiva, te da će dovesti do rješenja.

Podsjećamo, Pacolli je u sjedištu UN-a nazvao Dačića "zamjenikom balkanskog koljača Miloševića".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (86)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: