{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Crnadak se zahvalio Lavrovu: Poruke su doprinos trajnoj stabilnosti i razvoju BiH

25.9.2018. u 11:39
3
11
Crnadak se zahvalio Lavrovu: Poruke su doprinos trajnoj stabilnosti i razvoju BiH
3
Crnadak se zahvalio Lavrovu: Poruke su doprinos trajnoj stabilnosti i razvoju BiH
Foto: H. M./Klix.ba
Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak uputio je pismo zahvale ministru vanjskih poslova Ruske Federacije Sergeju Lavrovu nakon njegove posjete našoj zemlji.
U pismu upućenom ministru Lavrovu, ministar Crnadak izražava zahvalnost na prihvatanju njegovog poziva za posjetu Bosni i Hercegovini, koja je realizovana u petak 21. septembra 2018. godine u Sarajevu, Istočnom Sarajevu i Banjoj Luci.

U pismu koje je ministar Crnadak uputio ministru Lavrovu navodi se da posjeta i poruke koje je ministar Lavrov poslao, posebno one koje se odnose na podršku unutrašnjem dogovoru i striktnom poštovanju Dejtonskog sporazuma, predstavljaju doprinos trajnoj stabilnosti i razvoju BiH i regiona.

"Uvjeren sam da će ova posjeta imati duboke i dalekosežne pozitivne efekte na razvoj naše saradnje u oblasti političkog dijaloga i ekonomskih odnosa, kao i na razvoj naših kulturnih veza. Posebno sam zahvalan što je dio tvoje posjete uključivao i razgovore u institucijama Republike Srpske, zbog posebnog značaja koji za sve nas iz Republike Srpske imaju odnosi sa Ruskom Federacijom i ruskim narodom", naveo je ministar Crnadak u pismu upućenom ruskom kolegi.

Ministar Crnadak se zahvalio ministru Lavrovu na pozivu da posjeti Moskvu, izražavajući nadu da će se posjeta uskoro realizovati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: