Akcent na EU
15

Crnadak s delegacijom Parlamenta Češke: Jačati ekonomiju i regionalnu saradnju

FENA
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak razgovarao je danas s delegacijom Odbora za spolјne poslove Predstavničkog doma Parlamenta Republike Češke koju je predvodio predsjedavajući Odbora Lubomir Zaoralek o evropskim integracijama, situaciji u BiH, regionalnoj saradnji te unapređenju ekonomskih odnosa.

Crnadak je izrazio zadovoljstvo i zahvalnost za konstantnu podršku Češke u procesima evropskih integracija BiH, te izrazio uvjerenje da će ta podrška biti nastavljena i u sljedećim fazama pristupanja BiH Evropskoj uniji. Izvijestio je članove parlamentarne delegacije Republike Češke o političkoj situaciji u BiH pred Opšte izbore sa naglaskom na pregovore o izmjenama Izbornog zakona.

Naglasio je da jačanjem ekonomije, snažnijom borbom protiv korupcije, regionalnom saradnjom i trajnim mirom u regionu možemo zaustaviti odlazak mladih ljudi i osigurati bolju budućnost.

Članovi Odbora za spolјne poslove Predstavničkog doma Parlamenta Republike Češke istakli su da je promocija politike proširenja Evropske unije najvažniji proces koji omogućava dugotrajnu stabilnost i otvara prostor za brži razvoj regiona, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.