{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Crnadak: Rezolucija o Srebrenici stigla je u riskantnom trenutku

Piše: Er. M./Klix.ba
15.6.2015. u 15:12
16
215
Crnadak: Rezolucija o Srebrenici stigla je u riskantnom trenutku
16
Crnadak: Rezolucija o Srebrenici stigla je u riskantnom trenutku
Foto: Izvor/Klix.ba
Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak kazao je za Klix.ba kako smatra da je Rezolucija o Srebrenici stigla u riskantnom trenutku, te da je tekst rezolucije vrlo teško popraviti kako bi bio prihvatljiv svima.
Crnadak je kazao kako je Rezolucija jutros proslijeđena Predsjedništvu BiH, te da će u narednom periodu biti analizirana.

"Smatram da je Rezolucija došla u jednom riskantnom trenutku jer se u BiH radilo na tome da se napravi što širi konsenzus za refome, to jeste da se svi u BiH okrenemo konačno prema budućnosti", istakao je Crnadak.

On je kazao da nakon prvog čitanja misli "da je jasno da će ovaj tekst biti vrlo teško popraviti da bi bio prihvatljiv", te da je riječ o jednostranom tekstu.

"Mislim da je jasno nakon prvog čitanja da onaj ko je to pravio nije vodio računa o tome da izbalansira tekst koji bi mogao da bude prihvaćen od strane svih u BiH, odnosno da bude okrenut s jedne strane izražavanju poštovanja žrtvama, a s druge strane i budućnosti i zajedničkom napredovanja svih naroda i ljudi u BiH", kazao je Crnadak.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: