|

Crnadak: Rekordan broj Srba zaposlenih u Ministarstvu vanjskih poslova BiH

Crnadak: Rekordan broj Srba zaposlenih u Ministarstvu vanjskih poslova BiH
3
Piše: Er. M.
21.2.2018. u 10:50
109
komentara
3

dijeljenja
1/4 Foto: D. S./Klix.ba
2/4 Foto: D. S./Klix.ba
3/4 Foto: D. S./Klix.ba
4/4 Foto: D. S./Klix.ba
Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak rekao je da nikada više Srba nije bilo zaposleno u Ministarstvu vanjskih poslova nego u ovom trenutku, odnosno otkad je on preuzeo funkciju ministra.
Crnadak je pozvao predsjednicu Vlade RS Željku Cvijanović da bude odgovorna i prekine agresiju, gnjev i uvrede u javnim istupima. On je rekao da se u oktobru dešavaju još jedni izbori, a ne borba za život i smrt.

Kako kaže, Željka Cvijanović je izabrala da se bavi Ambasadom BiH u Kanadi jer je Ministarstvu vanjskih poslova BiH podnesena prijava protiv savjetnika u njenom kabinetu, koji je bio angažovan kao ambasador u Kanadi.

Crnadak je istakao da on nema nikakve veze s imenovanjem ambasadora, jer taj posao vrši Predsjedništvo BiH. Osvrnuo se i na komentar da je brat njegovog šefa zaposlen u Ambasadi BiH u Kanadi, ističući da je riječ o osobi koja godinama radi u Ministarstvu vanjskih poslova BiH.

Kako kaže, on ima kvalitetan spisak slučajeva nepotizma u MVP-u, koji se dovodi u vezu s SNSD-om. Dodaje da je puno više Srba zaposlenih u MVP-u generalno, zatim puno više Srba na šefovskim mjestima u MVP-u i u diplomatskoj konzularnoj mreži otkako je on ministar vanjskih poslova BiH.
Prijavi grešku


Komentari (109)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...