{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Crnadak: Opredjeljenje PDP-a je očuvanje dejtonske BiH

S
SRNA
30.5.2015. u 14:32
2
3
Crnadak: Opredjeljenje PDP-a je očuvanje dejtonske BiH
2
Crnadak: Opredjeljenje PDP-a je očuvanje dejtonske BiH
Foto: SRNA
Predsjedništvo PDP-a potvrdilo je na današnjoj sjednici u Bijeljini opredjeljenje ove partije za očuvanje dejtonske BiH i njenog dvoentitetskog uređenja.
"Odbacujemo sve inicijative i sve moguće ideje o nekakvom prekomponovanju BiH i smatramo da svako mijenjanje i svaka ideja koja sada dolazi, a govori o nekakvim dramatičnim promjenama Ustava, nije dobra i ne ide u korist ni Republike Srpske ni BiH", rekao je generalni sekretar PDP-a Igor Crnadak novinarima.

On je rekao da PDP odbacuje kritike koje dolaze od SNSD-a u vezi s tim i poručio da im ne trebaju lekcije o tome kako se brani Republika Srpska i šta je patriotizam.

"PDP i Savez za promjene u Sarajevu ostaju na pozicijama odbrane Republike Srpske kroz njeno ekonomsko jačanje, kroz zaštitu njenog ustavno-pravnog položaja i kroz konačni obračun sa korupcijom", kaže Crnadak.

Foto: SRNA
Foto: SRNA


On je dodao da je Predsjedništvo PDP-a podržalo danas i inicijativu o formiranju nove skupštinske većine u Republici Srpskoj koju vodi Savez za promjene kao grupa opozicionih partija.

"Učestvovat ćemo u tome aktivno i uvjereni smo da će ovaj proces završiti tako što će Republika Srpska dobiti novu skupštinsku većinu i novu vladu", rekao je Crnadak.

Generalni sekretar PDP-a je naveo da se nastavljaju pripreme za sabor partije početkom oktobra, dodavši da je na današnjoj sjednici u Bijeljini izabrano i novo rukovodstvo Savjeta mladih PDP-a u Republici Srpskoj.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: