Prikupljanje poena
15

Crnadak odbacio optužbe ambasadora Bristrića: Neka radi svoj posao, svi turisti su dobrodošli

D. Be.
Foto: E. H./Klix.ba
Foto: E. H./Klix.ba
Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak odbacio je sve optužbe ambasadora BiH u Saudijskoj Arabiji Senahida Bristrića koji je za naš portal kazao da Crnadak svjesno opstruiše dolazak turista iz Saudijske Arabije.

"Odbacujem sve ambasadorove optužbe. On očigledno pokušava kod svojih šefova dobiti neki poen pred izbore. Svi turisti su dobrodošli, uključujući i one iz Saudijske Arabije i ja ih sve pozivam da dođu", kazao je Crnadak u pismu upućenom na adresu našeg portala.

Ministar vanjskih poslova BiH ističe da su sva mjesta u Ambasadi BiH u Rijadu popunjena u skladu sa sistematizacijom.

"Ambasador treba raditi svoj posao umjesto što ministru preko medija poručuje šta treba raditi. Nisam obaviješten da je bilo koji turista otkazao dolazak, jer mu se nije mogla izdati viza", zaključio je Crnadak.

Podsjetimo, ambasador Bristrić je u utorak izjavio da je Ambasada BiH u Saudijskoj Arabiji prošle godine imala vrlo loše iskustvo s ministrom vanjskih poslova BiH Igorom Crnadkom koji je u jeku sezone (juni i juli) iz Ambasade u Rijadu povukao dvojicu ključnih ljudi za izdavanje viza, a kao zamjenu poslao samo jednu osobu i to sa zakašnjenjem, što je Ambasadi stvorilo nerješiv problem.