Za slobodne izbore
24

Crnadak o Nešiću: "Čuvajte se 'profesionalnih patriota', to su opasni ljudi"

D. Be.
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Potpredsjednik PDP-a i narodni poslanik u NSRS Igor Crnadak poručio je ministru sigurnosti BiH Nenadu Nešiću (DNS) da je vrhunski patriotizam da svom narodu omogućite da glasa slobodno, bez pritisaka i prijetnji i da se ti glasovi nakon toga pošteno prebroje.
"Vidim jutros da Nenad Nešić priča o patriotizmu, on kao voli Republiku Srpsku, a mi iz opozicije smo kao izdajnici. Prisjetimo se sjajne misli akademika Vladimira Kostića: 'Čuvajte se 'profesionalnih patriota', to su opasni ljudi, sa jedne strane u sebi imaju ogromnu mržnju, a sa druge su nezajažljivi, uvijek su gladni.", poručio je Crnadak.

On je kazao da je potrebno narodu omogućiti fer i poštene izbore, a da će se PDP za to boriti do kraja.

Podsjetimo, Nešić je kritikovao predsjednicu Narodnog fronta Jelenu Trivić jer je u startu odbila najavu predsjednika RS-a Milorada Dodika o izbornom zakonu RS-a te da CIK ne bude zadužen za provođenje izbora već entitetska izborna komisija.

Između ostalog, Nešić je naglasio kako Jelena Trivić svojim političkim stavovima brani odluke visokog predstavnika Christiana Schmidta.

Nešić je nedugo zatim odgovorio i Crnadku:

"Zaista ne znam šta Crnadak želi i trebalo bi prvo da se dogovori sa sobom. S jedne strane traži slobodne i fer izbore, pošteno brojanje glasova, a onda odbija Izborni zakon Republike Srpske u kojem će imati skenere, video nadzor i sve što opozicija poželi, i to odmah sad. Dogovorite se sami sa sobom, Crnadak sa Crnadkom, šta želite – hoćete li ili nećete skenere, video nadzor, kakve biračke odbore i Izbornu komisiju želite!? Deset godina slušamo – skeneri, skeneri – i kada vam ponudimo to u zakonu vi kažete: 'E, sad nećemo!".