{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Crnadak o angažiranju još jedne jedinice OSBiH u Iraku

F
30.1.2008. u 14:52
0
0
Crnadak o angažiranju još jedne jedinice OSBiH u Iraku
0
Crnadak o angažiranju još jedne jedinice OSBiH u Iraku
Zamjenik ministra odbrane BiH Igor Crnadak je danas u Sarajevu izjavio da posjeta delegacije BiH s ministrom odbrane Selmom Cikotićem na čelu Jedinici za uništavanje neeksplodiranih ubojnih sredstava Oružanih snaga BiH u Iraku teče prema planu.
Crnadak je potvrdio da postoji zahtjev za upućivanje nove jedinice u Irak, dodajući da on nije usmjeren isključivo na Ministarstvo odbrane, jer ono ne donosi takvu vrstu odluka, nego na BiH kao državu.

„Predsjedništvo BiH je to razmatralo i postoji odluka koja će svoj finalni pečat imati nakon što se naša delegacija vrati iz Iraka i da prijedlog o konkretnom mjestu i načinu angažovanja naše jedinice“, kazao je Crnadak.

Što se tiče Ministarstva odbrane i Oružanih snaga mi smo, dodao je on, potpuno spremni za jednu takvu aktivnost i za pripremanje vojnika za tu vrstu misije.

Tokom posjete Iraku, ministar odbrane BiH Selmo Cikotić će se susresti s predstavnicima Komande Koalicionih snaga, u kontekstu načelne odluke Predsjedništva BiH o upućivanju nove pješadijske jedinice u misiju u Irak.

Predsjedništvo BiH je na jednoj od ranijih sjednica razmatralo mogućnost angažovanja nove jedinice Oružanih snaga BiH u Iraku, ali je prije donošenja konačne odluke odlučilo da visoka vojna delegacija BiH posjeti Irak i sagleda sve mogućnosti angažovanja te jedinice.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: