Interesi RS
18

Crnadak neće dati mandat na raspolaganju Dodiku: Bit ću ministar dok se ne izabere novi

SRNA
Foto: K. S./Klix.ba
Foto: K. S./Klix.ba
Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak rekao je da je u punom kapacitetu ministar i predstavlja srpski narod i Republiku Srpsku u Vijeću ministara, dok ne bude izabran novi.

"Tri i po godine sam radio u interesu RS na njenoj međunarodnoj afirmaciji i promociji i tako ću raditi do kraja i sve drugo je potpuno bespredmetno. Dodik je zaboravio ovaj poziv uputiti 2014. godine nakon što je Mladen Ivanić postao srpski član Predsjedništva i SNSD-ovi ministri su bili u Vijeću ministara do izbora novog", izjavio je Crnadak novinarima u Banjaluci.

Reagujući na Dodikov poziv da funkcioneri iz Republike Srpke u Sarajevu podnesu ostavke, Crnadak je rekao da za "Dodika kampanja očigledno nije završena".

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik pozvao je funkcionere iz Republike Srpke u Sarajevu da podnesu ostavke i poručio da nemaju njegovo povjerenje jer su vodili politiku suprotnu politici RS.

On je rekao je da ne želi da sprovodi nikakvu silu, ali smatra da bi podnošenje ostavki bilo pristojno, s obzirom na to da je narod glasao za politiku koja je suprotna onoj koja je vođena u Sarajevu u prethodnom mandatu.