|

Crnadak: Imenovanje Nikolića za počasnog konzula Srbije u Izraelu je šteta za BiH

Crnadak: Imenovanje Nikolića za počasnog konzula Srbije u Izraelu je šteta za BiH
2
I. Č.
25.10.2019. u 16:30
11
komentara
2

dijeljenja
Crnadak: Imenovanje Nikolića za počasnog konzula Srbije u Izraelu je šteta za BiH Foto: D. S./Klix.ba
Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak prokomentarisao je za Klix.ba odluku da bivši počasni konzul BiH Aleksandar Nikolić bude imenovan za počasnog konzula Srbije u Izraelu, kazavši kako vjeruje da će biti od velike koristi za tu zemlju kao i za cijeli region.
Ulaskom novih članova Predsjedništva BiH u novembru prošle godine odmah je došlo i do "sječe" kadra u diplomatsko-konzularnoj mreži naše države. Krajem decembra 2018. godine s pozicije počasnog konzula BiH u Izraelu razriješen je Aleksandar Nikolić.

"Drago mi je što je Nikolić počasni konzul Srbije u Izraelu, jer je riječ o čovjeku s izuzetnim vezama u strukturama vlasti i uopće u izraelskom društvu. Vjerujem da će radeći za Srbiju biti u koristi i za cijeli region", rekao je Crnadak.

Naveo je kako je neobično da je Predsjedništvo BiH, na inicijativu gospodina Dodika, krajem 2018. godine smijenilo Nikolića.

"Ako je dobar za Srbiju, postavlja se pitanje šta je problem da bude počasni konzul BiH. Da li je problem što je svojevremeno otvoreno govorio o problemima u funkcionisanju predstavništva RS u Izraelu ili neki drugi lični problem koji Dodik ima sa njim. Ne znam u čemu je problem. Veliki je znak pitanja", istakao je Crnadak za Klix.ba.Prema njegovim riječima, Nikolić je pomagao i u političkim i u poslovnim aktivnostima ljudima iz Bosne i Hercegovine, u oba entiteta.

"Znajući ga kakav je iskreno vjerujem da će radeći i kao počasni konzul Srbije sigurno pomoći i ljudima iz regije. Mislim da je bila greška i šteta izgubiti takvog čovjeka. To jeste nadležnost Predsjedništva i oni nisu postupili mimo zakona. Bez obzira na to, bilo bi dobro da je takav čovjek u Izraelu bio dio diplomatskog tima BiH", kategoričan je ministar Igor Crnadak.
Prijavi grešku


Komentari (11)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...