{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Crnadak: BiH narednih dana formira koordinacioni odbor za NATO

F
18.9.2007. u 14:03
0
0
Crnadak: BiH narednih dana formira koordinacioni odbor za NATO
0
Crnadak: BiH narednih dana formira koordinacioni odbor za NATO
Zamjenik ministra odbrane BiH Igor Crnadak najavio je da će se narednih dana u BiH formirati koordinacioni odbor za NATO na nivou Vijeća ministara u kojem će se naći predstavnici svih institucija zaduženih da doprinesu nastavku puta naše zemlje prema NATO-u.
Naglasio je da su stabilan demokratski poredak i sposobnost zemlje da aktivno doprinosi kolektivnoj sigurnosti dva temeljna principa na kojima se provjerava napredak svake zemlje.

"Ministarstvo odbrane na taj način će dobiti partnere u domaćim institucijama na ovom putu i zadatku, ali će sve vojne i odbrambene obaveze, koje su samo naša odgovornost i dalje biti u posebnom fokusu i činit će sve posebno odgovornim", kazao je Crnadak prisustvujući svečanoj smotri Brigade Zrakoplovnih snaga i Protivzrakoplovne odbrane (ZS i PZO) Oružanih snaga BiH održanoj danas u kasarni Zalužani u Banjoj Luci.

Naglasio je da BiH ukoliko hoće da bude kredibilan partner mora raditi još više nego do sada i mora eleminirati svaku improvizaciju.

Izražavajući zadovoljstvo što je danas prvi put zvanično postrojena Brigada Zrakoplovnih snaga i Protivzrakoplovne odbrane (ZS i PZO) Oružanih snaga BiH, Crnadak je kazao da se implementacija reformskih zakona o odbrani i oružanim snagama kreće naprijed te da je danas i zvanično uspostavljena i posljedna brigada u operativnoj strukturi OSBiH.

Plan uspostavljanja komandnih jednica na svoje konačane pozicije u skladu s odlukom Predsjedništva BiH o veličini, strukturi i lokacijama OSBiH na ovaj način se ispunjava prema predviđenim rokovima.

Današnjoj svečanosti u Zalužanima prisustvovali su najviši dužnosnici Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH te međunarodnih organizacija u BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: