BiH
0

Crna Gora: U željezničkoj nesreći poginula 41 osoba

FENA
U teškoj željezničkoj nesreći, koja se dogodila u ponedjeljak poslijepodne nedaleko od Podgorice, poginula je 41 osoba, među kojima i petero djece, saopštio je u utorak ujutro direktor podgoričkog Kliničko bolničkog centra (KBC) Miodrag Đurović.

U toj zdravstvenoj ustanovi zadržane su 184 ozlijeđene osobe, od toga je 14 na intenzivnoj njezi.

U Institutu za bolesti djece obrađeno je 90 djece, a 34 zadržano na liječenju. Tragedija se dogodila kod Bioča, desetak kilometara sjeverno od Podgorice, kada se kompozicija putničkog vlaka, koji se kretao od Bijelog Polja prema Baru, nakon iskliznuća sa tračnica, survala u kanjon rijeke Morače, u provaliju duboku nekoliko desetina metara.

Vlada Crne Gore, koja je zasijedala tijekom noći, proglasila je trodnevnu žalost u Crnoj Gori. Ministar pomorstva i prometa Andrija Lompar podnio je ostavku, a to je učinilo i kompletno rukovodstvo javnog poduzeća "Željeznice Crne Gore".

Pomoć su ponudili predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić, te predsjednik i premijer Srbije Boris Tadić i Vojislav Koštunica, kazao je crnogorski premijer Milo Đukanović, koji je tijekom noći obišao ozlijeđene putnike u podgoričkom KBC-u.