BiH
0

Cristian Varela u aprilu u Domu mladih

Sarajevo-x.com
Zvijezda svjetske techno scene, Španac Cristian Varela nastupit će 12. aprila u Domu mladih. Ovaj događaj organizuje Centar Skenderija Sarajevo u saradnji sa "Pornographic Recordings/Primate“ agencijom iz Španije.

Nakon nekoliko uspješnih nastupa svjetskih zvijezda elektronske scene, Centar Skenderija nastavlja sa organizacijom događaja ovakvog tipa. Ovaj put je riječ o Cristianu Vareli, techno DJ-u iz Španije koji je u svijetu elektronske muzike još od davne 1990-e, a već 1991. napisao je svoj prvi elektronski „komad“ nazvan „Intruders“ koji je bio koponovan za Clasical Dance Festival.

1995 g. počinje raditi kompilacije s velikim imenima kao što su Jean Michelle Jarre, Culture Beat, Appolo 13 i mnogi drugi. A od 1998g. nastupa na velikim festivalima rame uz rame sa zvijezdama poput: Carl Coxa, Sven Vaetha, Dave Clarkea ili Grean Velveta.

Cristian Varela je dobitnik Best Techno DJ in the World - 2007 (INTERNACIONAL IBIZA AWARDS) i izuzetno velikog broja drugih nagrada do sada.

Pored Varele na partiju će nastupati i domaći dj-evi: FOCHO (Resident DJ Doma mladih), WEDRAN (Triptonight, Dom mladih) i Sharky (Club 24).

Ulaznice će se moći nabaviti prije samog događaja na platou Skenderije po jedinstvenoj cijeni od 15 KM.

Dom mladih će upriličiti press konferenciju u srijedu 02. aprila na kojoj ćete se moći akreditirati za ovaj techno party.