Druženje u Mostaru
521

Čoviću na božićni prijem stigli Dodik, Cvijanović, Novalić i brojni drugi gosti

G. Š.
Foto: G. Š./Klix.ba
Foto: G. Š./Klix.ba
Lider HNS-a, HDZ-a BiH i predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović u Mostaru je na božićnom prijemu okupio brojne goste i visoke dužnosnike iz svih sfera političkog i javnog života u našoj zemlji.

Čović je u ulozi domaćina goste dočekao u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru gdje u povodom nastupajućih božićnih i novogodišnjih praznika uz prigodan program je najavljen za 18 sati organizovao tradicionalni božićni prijem.

Među brojnim gostima zajedno su stigli član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija i predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović.

Foto: G. Š./Klix.ba
Foto: G. Š./Klix.ba

Na druženje kod Čovića stigli su i predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara i premijer ovoga entiteta Fadil Novalić sa saradnicima.

Foto: G. Š./Klix.ba
Foto: G. Š./Klix.ba

Među uzvanicima su i mostarsko-duvanjski biskup i trajni upravitelj Trebinjsko-mrkanski mons. Petar Palić, te muftija mostarski Salem Dedović.

Na okupljanje povodom božićnog prijema u Mostar su stigli i veleposlanik Hrvatske u BiH Ivan Sabolić, veleposlanica Republike Austrije Ulrike Hartmann, Narodne Republike Kine Ji Ping, kao i brojni drugi gosti.

Na ovom susretu očekuje se bojne poruke mira, tolerancije i suživota, koje su u našoj zemlji zbog poljuljanih političkih odnosa potrebnije nego ikada.