Čeka se FBiH
116

Čović: Vijeće ministara do kraja januara

SRNA
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je danas da bi Vijeće ministara trebalo da bude formirano do kraja januara, a da će se najduže čekati na uspostavljanje vlasti na nivou Federacije BiH.

Čović je danas na sastanku u Orašju informisao članove HDZ-a iz Posavine o tome šta stranačko rukovodstvo radi kako bi bila uspostavljena vlast na nivou FBiH.

"Sa jedne strane uz puno učešće HDZ-a BiH, odnosno Hrvatskog narodnog sabora koji predvodi, a sa druge strane opet da realizujemo i naše obaveze u vezi sa Izbornim zakonom", rekao je Čović.

On kaže da HDZ BiH već sada treba da se priprema za neke naredne izbore i razmišlja o tome kako da kvalitetne izborne rezultate implementira na više nivoe vlasti.

Čović je rekao da HDZ BiH, na osnovu dobrog izbornog rezultata, može da formira vlast u Posavskom kantonu u narednih mjesec dana.

"Vjerujem da HDZ ovim izbornim rezultatom poslala jednu vrlo jasnu poruku da spremno ulazi u sve unutarstranačke izbore koji će uslijediti u aprilu", zaključio je Čović.