|

Čović: Učinit ću sve da dođe do iskoraka u dogovoru o formiranju vlasti

Čović: Učinit ću sve da dođe do iskoraka u dogovoru o formiranju vlasti
41
F
FENA
29.10.2019. u 15:10
35
komentara
41

dijeljenja
Čović: Učinit ću sve da dođe do iskoraka u dogovoru o formiranju vlasti Foto: R. D./Klix.ba
Predsjedavajući Doma naroda Parlamenta BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je u utorak kako će učiniti sve da, po mogućnosti već ovoga tjedna, budu napravljeni neki iskoraci po pitanju dogovora o vlasti na razini BiH.
"A onda i da riješimo i otklonimo sve one dileme koje su proizvele, rekao bih, nerazumijevanje ili nepovjerenje u zadnju godinu-dvije", kazao je Čović u Kiseljaku, odgovarajući na pitanje novinara.

Naglasio je kako se pokazalo da nije dobro birati u ime jednog naroda te da su posljedice toga vidljive.

"Više od godinu od izbora nismo u stanju poslati jedan glas u ime BiH i uvijek nedostaje jedan hrvatski glas, a osobito kad se govori o institucijama BiH, odnosno Predsjedništvu BiH", dodao je Čović.

Ocijenio je kako je potrebno učiniti sve i da BiH "uhvati korak, koji je potpuno izgubila, kada je u pitanju evropski put".

"Nadam se da će, upravo u vrijeme predsjedavanja Hrvatske Evropskom unijom (EU), u prvih šest mjeseci iduće godine, kad ponovno bude otvoreno pitanje o Sjevernoj Makedoniji i Albaniji, to biti šansa i za BiH. Do tada, mi moramo uraditi puno stvari i to u ovoj godini kako bi nas netko ozbiljno razumio, a osobito novo vodstvo Unije", ustvrdio je Čović.
Prijavi grešku


Komentari (35)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...