HDZ: "Zajedništvo"
208

Čović u predizbornu kampanju ide sa sloganom "Narod i domovina"

Klix.ba
Foto: K. S./Klix.ba
Foto: K. S./Klix.ba
"Razvoj i o(p)stanak" naziv je programa, a "Zajedništvo" slogan kojim će se HDZ BiH predstaviti svojim glasačima u kampanji na predstojećim Općim izborima u Bosni i Hercegovini.

"Narod i domovina" slogan je kandidata za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Dragana Čovića.

Na održanoj sjednci Predsjedništva HDZ-a BiH govorilo se o strateškim i programskim odrednicama izborne kampanje za predstojeće Opće izbore u BiH.

Nakon održane Klauzure, proteklog mjeseca, Predsjedništvo HDZ-a je još jednom raspravljalo o ključnim programskim načelima i dokumentima utvrđenim na Klauzuri te potvrdilo duh zajedništva uoči predstojećih izbora.

Program pod nazivom "Razvoj i o(p)stanak" podijeljen je na sedam tematskih cjelina i bit će predstavljen javnosti iduće sedmice. Kako kažu, program je koncipiran na rezultatima istraživanja među svojim narodom te podrazumijeva način kako zaštititi hrvatski narod u Bosni i Hercegovini, kako mu osigurati ustavnu i svaku drugu jednakopravnost i kako stvoriti pretpostavke za neophodne i ubrzane reforme, kao i ubrzanje EU i NATO puta.

"Na nivou izazova i velike odgovornosti koju je HDZ BiH, skupa s koalicijskim partnerima Hrvatskog narodnog sabora – HNS-a, pokazivao kroz svaki izborni ciklus, prepoznavajući sve prepreke i rješavajući ih kroz neophodno 'Zajedništvo' hrvatskoga naroda. Trajne vrijednosti i 'Zajedništvo', što su osnova razmišljanja, ostali su prioritet i u ovom vremenu", saopćeno je iz HDZ-a.

Naziv programa "Razvoj i o(p)stanak" i slogan "Zajedništvo" utvrđeni su Klauzurom održanom u julu na Kupresu, a jučer ih je na sjednici potvrdilo Predsjedništvo HDZ-a.