|

Čović u Mostaru podržao Kolindu u predsjedničkoj kampanji i čestitao joj budući izbor

Čović u Mostaru podržao Kolindu u predsjedničkoj kampanji i čestitao joj budući izbor
71
R. D.
27.11.2019. u 15:32
38
komentara
71

dijeljenja
Čović u Mostaru podržao Kolindu u predsjedničkoj kampanji i čestitao joj budući izbor Foto: R. D./Klix.ba
Obraćajući se na samom kraju svečane akademije povodom prve godišnjice djelovanja Udruge bosanskohercegovačkih Hrvata Prsten BiH Dragan Čović, predsjednik HDZ-a unaprijed je česitao Kolindi Grabar-Kitarović izbor za predsjednicu Hrvatske.
Čović je kazao da "niko neće zamjetiti što se danas iz Mostara uključuju pomalo u predizbornu kampanju u Hrvatskoj jer imamo pravo kazati svoje razmišljanje i svoj glas".

"Zbog toga pozdravljam našu Kolindu, našu predsjednicu, našu buduću predsjednicu. Sve ono što ste posljednje četiri ili pet godina radili kad su u pitanju Hrvati u Bosni i Hercegovini uvelike nam je pomoglo da možemo kazati da smo svoji na svome, da možemo promišljati svoju budućnosti i vjerovati da u će u Bosni i Hercegovini Hrvati biti do kraja jednakopravni", izjavio je.

Foto: R. D./Klix.ba Foto: R. D./Klix.ba


Čović je Grabar-Kitarović pozvao da posjeti Bosnu i Hercegovinu u vrijeme lokalnih izbora naredne godine, na koje će, kako je najavio, stranke HNS-a izaći zajedno.

"Predsjednice želim da se svaki glas iz ove dvorane umnoži s jedno hiljadu puta i da se na neki način ugradi u bazu od milion glasova koji ćete vi sigurno dobiti na predstojećim izborima", poručio je Čović.

Čović je između ostalog kazao da je minimum onog što Hrvati danas traže moderno uređeno društvo i euro-atlantski projekat unutar Bosne i Hercegovine, racionalno organizirane u kojoj će Hrvati kao ustavno ravnopravan narod predlagati i birati svoje predstavnike."Trebalo nam je 13 mjeseci da uspostavimo vlast na nivou države, ali naš rezultat je takav da se bez nasvlast nije mogla napraviti. Sad se pravi i od Božića ćemo imati izvršnu vlast na nivou države, međitim to je vrlo malo", izjavio je Čović te ponovio važnost ustavne ravnopravnosti za koju se još bori.
Prijavi grešku


Komentari (38)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...