Skup HDZ-a BiH
0

Čović u Busovači: Prevelik je luksuz odlučivati u ime Hrvata, ali i znak slabosti

Klix.ba
"Prepuna dvorana i na večerašnjem skupu dokaz je ogromne podrške koju Busovača daje HDZ-u ali vjerujem i potporu našim kandidatima spremnim boriti se u zajedništvu za razvoj ostanak i opstanak na ovim područjima" kazala je Mirjana Plavčić, predsjednica OO HDZ BiH Busovača na početku večerašnjeg skupa.

Uz zahvale dužnosnicimama iz Busovače, Plavčić je zahvalila i svim drugim hrvatskim dužnosnicima koji su podržali velik broj projekata u ovoj općini te iz aktualnog Izbornog programa posebno istaknula demografsku obnovu, porodicu i mlade kao zadaću i obećanje da će svi izabarani dužnosnici snažno se zalagati za zakonska rješenja koja će u konačnici osigurati bolju poziciju mladih ali i osnažili obitelj kao stup društva.

"Bili ste stožer naše obrane kada je bilo najteže, jednako tako vjerni i HDZ-u BiH, primjer kako treba nositi križeve i težinu naše prošlosti i budućnosti", kazao je general Ilija Nakić, nositelj kantonalne liste za Sabor SBK te spomenuo najvažnije projekte u Centralnoj Bosni od izgradnje šeste lamele Hrvatske bolnice u novoj Biloj do realizacije višemilionskih ulaganja u rekonstrukciju i izgradnju cesta.

"Večerašnji skup je dokaz da ste ostali uz svoj narod, uz HDZ i HNS jer samo zajedno možemo još više", kazao je Marinko Čavara, nositelj liste za Parlament Federacije BiH pozvao sve nazočne u dvorani, one koji nisu bili a koji redovno glasaju za HDZ BiH a posebno one koji dosad nisu glasali i koji privremeno borave izvan BiH, da svi zajedno na predstojećim izborima u ovim turbulentnim vremenima iz Busovače najave pobjedu.

Nikola Lovrinović, nositelj liste za Parlamentarnu Skupštinu BiH i večeras je u Busovači u svom prepoznatljivom stilu i nastupu na najbolji mogući način prenio emocije i važnost izlaska na izbore počevši od od onih najtežih političkih vremena kada je nametnutim odlukama mimo volje hrvatskog naroda počela borba za jednakopravnost.

"Nikome mi ništa ne oduzimamo, nama ništa tuđe ne treba, samo ono što nam pripada i od toga nećemo odustati" poručio je Lovrinović.

"Centralna Bosna i Hercegovačko-neretvanska kanton kao posebne i mješovite i oslanjaju se jedna na drugu jer sve što pripada bošnjačkom narodu kao malobrojnijem u jednom, pripada i hrvatskom narodu u drugom kantonu a to možemo postići ako budemo okupljeni kao što smo večeras ovdje u Busovači", kazao je predsjednik HDZ-a Dragan Čović te poslao poruku i onima koji, kako kaže, još misle da treba odlučivati u ime hrvatskog naroda.

"Prevelik je to luksuz ali i znak slabosti onih koji misle da mogu na taj način upravljati ovim prostorom. Stoga mi budimo puno više od onoga sto smo bili, ojačajmo povjerenje, a i gradimo projekt HNS-a", poručio je Čović.