{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Čović u Beču se susreo s evropskim povjerenikom Hahnom

F
26.8.2015. u 19:47
0
16
Čović u Beču se susreo s evropskim povjerenikom Hahnom
0
Čović u Beču se susreo s evropskim povjerenikom Hahnom
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović susreo se u Beču s europskim povjerenikom za europsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johannesom Hahnom.
Tema susreta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Čovića i europskog povjerenika Hahna bila je aktualni i budući izazovi Bosne i Hercegovine na njenom europskom putu.

Čović je podsjetio povjerenika Hahna na korake koje je BiH poduzela u proteklom razdoblju s ciljem približavanja Europskoj uniji. U ovom kontekstu napomenuo je usvajanje Master plana procesa integriranja Bosne i Hercegovine u Europsku uniju od Predsjedništva BiH, kao sadržajnog i vremenskog okvira za daljnju integraciju. Važan iskorak, dodao je, napravljen je i usvajanjem i potpisivanjem Reformske agende na svim razinama vlasti, te dogovorenim sustavom koordinacije, koji će doprinijeti učinkovitoj provedbi planiranih reformi.

Čović je iskazao spremnost za nastavak započete dinamike kretanja Bosne i Hercegovine prema članstvu u Europskoj uniji, te naglasio važnost jasnog opredjeljenja svih sudionika reformskog procesa.

Sugovornici su zajednički ocijenili značajnu ulogu Konferencije o zapadnom Balkanu, koja se trenutno održava u Beču s ciljem jačanja uzajamnih odnosa zemalja u regiji i suradnje po pitanju europskih integracija. S tim u svezi, razgovarano je o projektima povezivanja u područjima prometa i energetike.

Europski povjerenik za europsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju iskazao je zadovoljstvo zbog pozitivnih pomaka ka napretku, te snažnu potporu daljnjim aktivnostima s ciljem približavanja BiH Europskoj uniji. Također, povjerenik Hahn najavio je ovom prigodom svoj sljedeći posjet Bosni i Hercegovini u narednom razdoblju, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: