{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Čović + Tihić = mostarska tragedija

S
7.7.2009. u 12:47
0
30
Čović + Tihić = mostarska tragedija
0
Čović + Tihić = mostarska tragedija
Ovog vikenda u Mostaru, Sarajevu i Zenici osvanuli su plakati s porukom: Čović + Tihić = mostarska tragedija. Potpisnik akcije je pokret Dosta! Mostar, Sarajevo i Zenica.
Ova nevladina organizacija je saopćila da su u Mostaru već nekoliko puta pozivali vijećnike da rade svoj posao, te OHR da se uključi u pitanje Mostara.

Kako navode, OHR se uopće nije udostojio odgovoriti na pismo koje je potpisalo oko sedam stotina građana, pa se više na ovaj Ured neće ni obazirati. Vijećnici u Gradskom vijeću Mostara, ako imaju savjesti, trebaju podnijeti ostavke.

"Međutim, problem je što su ti vijećnici obične figure na šahovskom polju koje se zove nacionalistička politika. Uz brojne medijske napise o raznim koalicijama unutar stranaka, jasno da je problem na relaciji HDZ – SDA. Jedni kažu: dogovorili smo se, a oni nisu ispoštovali dogovor. Drugi odgovaraju da je dogovor bio drugačiji. A svi znamo da, kad se ove stranke dogovaraju, građanima ne može biti dobro. Posebno kad je Mostar u pitanju, jer se do sad pokazalo da je najbolje 'ovce držati u torovima', razdvojene, zavađene", navode predstavnici Pokreta Dosta!.

Plakate su postavili da bi Čoviću, Tihiću i njima sličnima poručili da ne priznaju granicu na Bulevaru, da za njih Mostar nema dvije obale odnosno da dvije obale ima samo rijeka Neretva.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: