{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Čović + Tihić = mostarska tragedija

S
7.7.2009. u 12:47
0
30
Čović + Tihić = mostarska tragedija
0
Čović + Tihić = mostarska tragedija
Ovog vikenda u Mostaru, Sarajevu i Zenici osvanuli su plakati s porukom: Čović + Tihić = mostarska tragedija. Potpisnik akcije je pokret Dosta! Mostar, Sarajevo i Zenica.
Ova nevladina organizacija je saopćila da su u Mostaru već nekoliko puta pozivali vijećnike da rade svoj posao, te OHR da se uključi u pitanje Mostara.

Kako navode, OHR se uopće nije udostojio odgovoriti na pismo koje je potpisalo oko sedam stotina građana, pa se više na ovaj Ured neće ni obazirati. Vijećnici u Gradskom vijeću Mostara, ako imaju savjesti, trebaju podnijeti ostavke.

"Međutim, problem je što su ti vijećnici obične figure na šahovskom polju koje se zove nacionalistička politika. Uz brojne medijske napise o raznim koalicijama unutar stranaka, jasno da je problem na relaciji HDZ – SDA. Jedni kažu: dogovorili smo se, a oni nisu ispoštovali dogovor. Drugi odgovaraju da je dogovor bio drugačiji. A svi znamo da, kad se ove stranke dogovaraju, građanima ne može biti dobro. Posebno kad je Mostar u pitanju, jer se do sad pokazalo da je najbolje 'ovce držati u torovima', razdvojene, zavađene", navode predstavnici Pokreta Dosta!.

Plakate su postavili da bi Čoviću, Tihiću i njima sličnima poručili da ne priznaju granicu na Bulevaru, da za njih Mostar nema dvije obale odnosno da dvije obale ima samo rijeka Neretva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: