Prudska trojka
0

Čović sutra dolazi u Banjaluku

SRNA
Predsjednik HDZ BiH Dragan Čović prisustvovaće sutrašnjem sastanku u Banjaluci koji za lidere prudske trojke organizuje predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, potvrdio je Srni portparol HDZ BiH Mišo Relota.

Relota je naglasio da je Čović tokom dana obavio telefonske razgovore u vezi sa održavanjem sutrašnjeg sastanka u Banjaluci sa visokim predstavnikom EU Havijerom Solanom i visokim predstavnikom u BiH Valentinom Inckom.

Lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas ranije Srni da nije otkazao sutrašnji sastanak sa liderima SDA i HDZ-a BiH u Banjaluci i dodao da će sastanak biti održan, bez obzira da li će se na njemu pojaviti svi koji su pozvani.

Iz SDA je danas saopšteno da lider ove stranke Sulejman Tihić neće sutra ni ubuduće učestvovati u razgovorima prudske trojke sve dok Kancelarija visokog predstavnika i međunarodna zajednica, kako se navodi, ne zaustave antidejtonsko djelovanje Dodika.

Portparol OHR-a Ljiljana Radetić potvrdila je Srni da će visoki predstavnik u BiH Valentin Incko prisustvovati sutrašnjem sastanku sa liderima prudske trojke u Banjaluci.