{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Čović se susreo s predstavnicima HKDU-a

F
3.2.2009. u 12:31
0
0
Čović se susreo s predstavnicima HKDU-a
0
Čović se susreo s predstavnicima HKDU-a
Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Dragan Čović susreo se danas u Mostaru s predsjednikom Hrvatske kršćanske demokratske unije (HKDU) BiH Ivanom Musom i predsjednikom Senata HKDU-a Mirkom Širićem.
Tijekom susreta bilo je riječi o aktualnim političkim prilikama u BiH s posebnim osvrtom na Sporazum iz Pruda, dogovor lidera HDZ BiH, SDA i SNSD iz Banje Luke i predstojeći sastanak hrvatskih stranaka i NSRZB, potpisnica Deklaracije iz Kreševa.

Tom prigodom Čović je predstavnike HKDU-a BiH upoznao s detaljima Sporazuma iz Pruda i dogovora lidera HDZ-a, SDA i SNSD-a u Banjoj Luci, te s predstojećim sastankom lidera tri najjače stranke u BiH koji će se održati 23. februara u Mostaru.

Musa je istaknuo kako HKDU BiH podržava sve napore predsjednika HDZ-a Dragana Čovića i drugih supotpisnika Sporazuma iz Pruda i dogovora iz Banje Luke u cilju uređenja BiH i po mjeri hrvatskog naroda u BiH.

"Stav HKDU-a BiH je da se ne kuca na otvorena vrata, te ističemo da je ovo povijesni dogovor koji je na tragu Kreševske deklaracije i koji će omogućiti hrvatskom narodu u BiH da bude istinski jednakopravan narod s ostala dva konstitutivna naroda u BiH", istaknuo je Musa.

Tijekom sastanka istaknuto je kako dopredsjednik NS RZB Jerko Ivanković Lijanović treba što žurnije sazvati sastanak stranaka potpisnica Kreševske deklaracije, priopćeno je iz Ureda za informiranje HDZ-a BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: