Sastanak u Mostaru
13

Čović se sastao sa Sattlerom: Dijalog i kompromis neophodni faktori napretka

D. Be.
Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović primio je u nastupnu posjetu novoimenovanog šefa Delegacije Evropske unije u BiH i specijalnog predstavnika EU u BiH Johanna Sattlera.

Tokom posjete razgovarano je o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, pridruživanju BiH Evropskoj uniji i NATO savezu, te provođenju ključnih reformskih procesa.

Sagovornici su se osvrnuli na potpisani sporazum lidera izbornih pobjednika Općih izbora 2018., ističući kako kompromis mora biti postignut kako bi se hitno krenulo u uspostavu vlasti i nastavak na reformskih procesima u sklopu euroatlantskih integracija.

Šef Delegacije EU u BiH Johann Sattler istaknuo je kako su politički dijalog i kompromis neophodni faktori napretka, te puta ka integraciji, stabilnosti i napretku.

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović zahvalio je specijalnom predstavniku na podršci Evropske unije, ističući kako su politički predstavnici Hrvata u BiH u potpunosti opredijeljeni za evropski i euroatlantski put BiH.

"Uspostava vlasti sukladno dogovoru lidera izbornih pobjednika i izbornoj volji birača temelj su stvaranja bolje budućnosti za građane Bosne i Hercegovine", saopćeno je.