{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Čović: Sa Dodikom imam približno slična stajališta

F
9.3.2007. u 22:13
0
0
Čović: Sa Dodikom imam približno slična stajališta
0
Čović: Sa Dodikom imam približno slična stajališta
Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je večeras u Banjoj Luci da je teško naći zajedničko rješenje za reformu policije u BiH, ali da ima osjećaj da on i lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik imaju približno slična stajališta.
"Mi smo kazali da reforma policije treba ići svojim tokom, na način da unutrašnju organizaciju, niže razine organiziranosti policije treba ostaviti vremenu kada će se razgovarati oko ustavnih refomi u BiH, odnosno kako ustrojimo BiH, to bi trebalo pratiti i kada je u pitanju sama policija", kazao je Čović u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

On je naveo i da Dodik "otprilike razmišnja u tom pravcu".

Čović je kazao da su on i Dodik analizirali dosadašnji rad, te da je želio da dobije stav u kojem pravcu se vidi realizacija reforme policije u budućnosti.

Čović je potvrdio da je tokom današnjeg boravka u Banjoj Luci razgovarao sa Dodikom i o ustavnim promjenama, te drugim važnim pitanjima.

Upitan da prokomentira inicijativu za osnivanje trećeg entiteta u BiH i prikupljanje potpisa u tom smislu, lider HDZ-a je naveo da "svaka inicijativa ima svoju budućnost, a koliko će biti odlučnosti da se relizira i koliko je ona prava za budućnost jednog naroda, drugo je pitanje".

On je naglasio da se projektom ustavnih promjena, za koji je uvjeren da će krenuti još u ovom mjesecu i da će narednih pet do šest mjeseci voditi intenzivne aktivnosti o tome kako postaviti temelje buduće BiH, jedno od rješenja, kako vjeruje, treba i da bude da se osigura za sva tri naroda isti koncept, kada je u pitanju središnja razina vlasti.

Dragan Čović je tokom boravka u Banjoj Luci razgovarao sa potpredsjednikom RS-a Davorom Čordašem, predstavnciima regionalnog odbora HDZ-a Banja Luka, Sjeverozapadne BiH, a posjetio je i prostor samostana Petrićevac.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: