Akreditivna pisma
2

Čović s novom ambasadoricom Egipta: Unaprijediti saradnju u svim oblicima

Klix.ba
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović primio akreditivna pisma novoimenovane ambasadorice Arapske Republike Egipat u BiH Hale Samir El Bishlawy.

Prilikom svečane ceremonije predaje akreditivnih pisama sagovornici su izrazili zadovoljstvo bilateralnim i prijateljskim odnosima Egipta i BiH, te izrazili nadu za njihovim daljnjim razvojem.

Čović je istaknuo namjeru BiH da se, nakon stabilizacije prilika u Egiptu, pokrenu mehanizmi koji vode unapređenju saradnje u svim oblicima, naročito u području ekonomije i investicija.

Također je upoznao egipatsku ambasadoricu s trenutnom političkom situacijom u Bosni i Hercegovini, ističući opredijeljenost evropskom putu koji nema alternativu.

Ambasadorica El Bishlawy je također potvrdila da će na obostranu korist raditi na unapređenju bilateralnih odnosa i jačanju političkih veza dvije zemlje.

Na kraju susreta predsjedavajući Čović je izrazio podršku i zaželio uspjeh u radu novoimenovanoj ambasadorici Arapske Republike Egipat u BiH Hali Semir El Bishlawy u izvršavanju njene misije u BiH.