Optimizma ne manjka
224

Čović rekao da će u narednih 10 dana napraviti snažan iskorak u vezi izbornog zakona

S. M.
Dragan Čović (Foto: T. S./Klix.ba)
Dragan Čović (Foto: T. S./Klix.ba)
Nakon današnjeg sastanka predstavnika vladajuće koalicije u Federaciji BiH predsjednik HDZ.a Dragan Čović obratio se medijima.

Čović je kazao da su na sastanku govorili o budžetu BiH za 2024. godinu, Izbornom zakonu i svim drugim zakonima koji se tiču evropskog puta BiH.

"Mislim da na nivou Federacije imamo jednu usaglašenost. Moramo s SNSD-om izdogovarati ove stvari tako da možemo stvoriti sličnu atmosferu koju imamo danas ovdje", kazao je Čović.

Dodaje da je njihovo opredijeljenje da se izvuku iz krize na način da unutar Federacije pokažu praktično da jesu vlast i da mogu donositi odluke.

"Isto tako da nađemo kompromise o evropskim standardima, Zakon o sudu, Zakon o sukobu interesa i puno drugih odluka", kazao je Čović.

On je govorio i o mogućnosti donošenja Izbornog zakona.

"Nadam se da ćemo u narednih desetak dana i onoga što je ostalo da se usaglasi, pitanje Izbornog zakona, da ćemo dotaknuti i napraviti snažan iskorak. Mislim da nam je zbog političke situacije i sigurnosne situacije u okruženju prevažan za nas, primarno u FBiH", rekao je Čović.

On je kazao da je razgovor bio lagan i krajnje korektan.

"Što manje izjava u javnosti koji će biti opterećenje za naš evropski put bit će nam lakše. Da se uzdržimo od potrebe da sve komentarišemo jer bojim se da nije vrijeme za takve aktivnosti", kazao je predsjednik HDZ-a.