{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Čović razgovarao s norveškom ambasadoricom u BiH

F
3.7.2014. u 16:09
6
14
Čović razgovarao s norveškom ambasadoricom u BiH
6
Čović razgovarao s norveškom ambasadoricom u BiH
Dragan Čović
Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović razgovarao je danas u Domu HDZ-a BiH u Mostaru s ambasadoricom Kraljevine Norveške u BiH Vibeke Lilloe o aktualnim prilikama u BiH, saopćili su iz Ureda za informiranje HDZ-a BiH.
Na sastanku se razgovaralo o predstojećim izborima u BiH, odnosno mogućim koalicijama, a Čović je upoznao ambasadoricu Lilloe o radu Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH i o ulozi HDZ-a BiH kao vodeće stranke Hrvata u BiH, koja je na čelu HNS-a.

"Neka partnerstva se prave i prije izbora, a neka i poslije izbora, jer su partnerstva i koalicije neophodne s onim strankama koje će kod srpskog i bošnjačkog naroda dobiti izbore i što prije krenuti u uspostavu te provedbu vlasti na svim nivoima u Bosni i Hercegovini, kako se ne bi puno vremena gubilo oko uspostave vlasti", kazao je Čović.

On je naglasio kako svi oni koji vide stvari i ocjenjuju situaciju u BiH kao HDZ BiH, su partneri stranke, a to su prije svega oni koji vide BiH u tri stvari i to u euroatlantskom projektu, odnosno integracijama, ekonomskoj i socijalnoj stabilnost, te uspostavi pravne države i borbe protiv korupcije.

"Oni koji su spremni to precizno definirati, mogu obnašati izvršnu vlast i biti dobri partneri HDZ-u odnosno HNS-u BiH", kazao je Čović.

Tokom sastanka razmijenjena su mišljenja o aktuelnoj situaciji u Mostaru, a razgovaralo se i o poplavama i klizištima koje su pogodile BiH.

Ambasadorica Lilloe izvjestila je Čovića o onome što Norveška Vlada radi, i što je radila kako bi pomogla Bosni i Hercegovini i poplavljenim područjima, navodi se u saopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: