Susret u Sarajevu
0

Čović - Puljić: Iskazati spremnost za gradnju iskrenih odnosa i uvažavanja

FENA
Foto: FENA
Foto: FENA
Zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović susreo se u Sarajevu sa Vrhbosanskim nadbiskupom kardinalom Vinkom Puljićem

Prilikom susreta, u prostorijama Nadbiskupskog ordinarijata vrhbosanskog u Sarajevu, Čović i Puljić razgovarali su aktualnome stanju, te su razmijenili mišljenja o društveno – političkim prilikama u domovini Bosni i Hercegovini.

Čović je upoznao kardinala Puljića o vođenim razgovorima o implementaciji izbornih rezultata, kako bi se napokon uspostavila učinkovita vlast na svim razinama u BiH, nastavio investicijski zamah, kao i neophodni projekti i reforme.

Također, istaknuto je kako se moraju pronaći zajednička rješenja te iskazati spremnost za gradnju iskrenih odnosa i uvažavanja. Hrvatska strana nema dvojbi, snažno zagovara ubrzani put euroatlantskih integracija za BiH.

Kao izlazak iz krize Čović je naveo isključivo međusobno uvažavanje i zajednički dogovor SNSD-a, SDA i HDZ-a BiH kao demokratski izabranih predstavnika konstitutivnih naroda u BiH.

"Napredak, stabilnost, uvažavanje i nastavak reformskih procesa u Bosni i Hercegovini prioritet je Hrvatskog narodnog sabora", naveo je Čović, te kazao, da HNS neće odustati od rješavanja ključnih pitanja kako bi Hrvati bili istinski jednakopravni s ostala dva konstitutivna naroda u BiH.

Razgovarano je o stanju Hrvata katolika te svim izazovima i prijetnjama za hrvatsku opstojnost u Bosni i Hercegovini.

Iskazano je obostrano zadovoljstvo susretom, te je dogovorena daljnja komunikacija s ciljem bolje informiranosti o stanju hrvatskog-katoličkog puka u Bosni i Hercegovini.

Čović je na kraju susreta zahvalio kardinalu Puljiću na njegovoj prije svega duhovnoj potpori, te mu je darovao svoje dvoknjižje Iznad crte i Iznad crte 2, priopćeno je iz Ureda zamjenika predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.