Fešta u ljetnikovcu
2.7k

Čović proslavio rođendan uz veliku tortu s porodičnim grbom, Dodik stigao helikopterom

D. Be.
Torta sa grbom porodice Čović (Foto: Dnevni.ba)
Torta sa grbom porodice Čović (Foto: Dnevni.ba)
Dragan Čović je jučer u Mostaru proslavio 65. rođendan, a hercegovačka javnost i mediji pišu o zanimljivoj torti u čast slavljeniku, kao i o lideru SNSD-a Miloradu Dodiku koji je na rođendan stigao vladinim helikopterom.

Prije nekoliko dana lider HDZ-a je proslavio 31. godišnjicu osnivanja te stranke, a nekoliko dana poslije i svoj rođendan. Privatna zabava za najbliže prijatelje i saradnike je održana u ljetnikovcu Radobolja u Mostaru, a među njima je bio i član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik.

Dodik je jučer boravio u službenoj posjeti Mostaru gdje se sastao s političkim predstavnicima srpskog naroda u južnom dijelu BiH, nakon čega se odazvao Čovićevom rođendanskom pozivu.

Hercegovački portali su objavili snimak slijetanja helikoptera Helikopterskog servisa RS-a na stadion "Pod Bijelim brijegom" odakle se automobilom uputio do ljetnikovca. Na proslavi je bio i predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić i ministar vanjskih i evropskih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman koji svesrdno zagovara sve Čovićeve ideje o izmjenama Izbornog zakona.

Foto: Dnevni.ba
Foto: Dnevni.ba

Odabrano društvo su na zabavi koja je trajala do ranih jutarnjih sati navodno zabavljali Halid Bešlić i Klapa Intrade.

Rođendanska torta je, kako se može vidjeti na fotografiji koju je objavio Dnevni list, ukrašena grbom porodice Čović.

"U plavom polju zlatni koračajući lav drži mač u desnici. Glava štita raskoljena. Desno crveno-srebrena šahovnica, lijevo u srebrenom polju crveni latinski križ. Plašt crveno-srebren i plavo-zlatan. Na kacigi s vijencem (crven-srebren-plavi-zlatni-crven-srebren) stoji orao uzdižućih krila, zlatno naoružan, u kandžama drži poskoka. Grb obitelji Čović 14. juna ove godine registriran je u Registru obiteljskih grbova Heraldic arta u Rijeci", prenosi Hercegovina.info.