BiH
0

Čović primio u oproštajnu posjetu veleposlanicu EU-a za Balkan

FENA
Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović primio je danas u Mostaru u oproštajnu posjetu veleposlanicu EU-a za područje Balkana Maryse Daviet.

Tokom susreta Čović i Maryse su razgovarali o aktuelnim političkim prilikama i reformskim procesima u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Ureda za informiranje te stranke.

Govoreći o sastanku lidera vodećih bh. stranaka, koji je nedavno održan u Mostaru, predsjednik HDZ-a BiH istaknuo je značaj toga sastanka, te dodao da će se njegovi pravi dometi vidjeti u predstojećem razdoblju.

"Otvaranjem razgovora o ustavnoj reformi, odnosno donošenju novoga ustava prejudicirat ćemo sva druga reformska rješenja. Tada ćemo izbjeći sve moguće sukobe oko ovlasti države i nižih razina koje se otvaraju kod svakog pitanja policije, obrazovanja i drugog", kazao je Čović, ističući kako bi novi sastanak trebao biti na području Sarajeva i da bi tada trebali primarno razgovarati o koncepciji ustavne reforme.

Po njegovim riječima, BiH žurno treba dobiti novi ustav, a HDZ BiH se zalaže za brže usvajanje reformi ključnih za budućnost zemlje i poboljšanje gospodarsko socijalnih prilika u BiH.

Pristupanje BiH Europskoj uniji, NATO-u i drugim euroatlantskim integracijama vrhunski su prioriteti politike HDZ-a BiH, jer su jamstvo dugoročne političke stabilnosti BiH te gospodarskog i socijalnog napretka, kazao je Čović.