Druženje kod Kreševa
45

Čović predvodio ekipu HDZ-a u nogometnoj pobjedi protiv uposlenika grupacije Stanić i Agram Grupe

Klix.ba
Desetak godina duga tradicija druženja privrednika i političara u Kreševu nastavljena je i jučer, saopćili su iz HDZ-a BiH istakavši da obično početkom ljeta hrvatski politički predstavnici i stranački dužnosnici predvođeni predsjednikom HDZ-a BiH i hrvatskim članom Predsjedništva BiH dr. Draganom Čovićem, na poziv porodice Stanić posjete njihov ranč na Gajicama.

Jednodnevno druženje u prirodi nadomak Kreševa obično započne sportskim nadmetanjima, a završi druženjem i razgovorom. Tako je bilo i jučer kada je ekipa HDZ-a BiH u nogometu pobijedila ne samo domaćine, ekipu Stanić grupacije nego i predstavnike Agram Grupe.

Nogometne dresove i ove su godine tako obukli predsjednik Čović te Svjetlan Stanić koji su i na terenu predvodili dvije dugogodišnje suparničke nogometne ekipe koje pak izvan terena krasi veliko prijateljstvo.

Prijateljstvo, ali i podrška između politike i privrede potvrđena je prisustvom brojnih kako predstavnika vlasti tako i privrednika te predstavnika Ambasade RH u BiH na čelu s ambasadorom Ivanom Del Vechijem.

Na kraju se domaćin Svjetlan Stanić, uz roditelje i braću Zvjezdana i Gorana zahvalio svima na dolasku kazavši kako je ponosan da je njegova ekipa ove godine izgubila, ali još više da se ova tradicija druženja nastavila, saopćeno je iz HDZ-a.