{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Čović: Predložit ću da cijelo Predsjedništvo BiH prisustvuje inauguraciji Grabar-Kitarović

F
30.1.2015. u 11:24
4
51
Čović: Predložit ću da cijelo Predsjedništvo BiH prisustvuje inauguraciji Grabar-Kitarović
4
Čović: Predložit ću da cijelo Predsjedništvo BiH prisustvuje inauguraciji Grabar-Kitarović
Predsjedništvo Bosne i Hercegovine dobilo je poziv za inauguraciju nove predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar-Kitarović, potvrdio je Feni hrvatski član državnog predsjedništva Dragan Čović.
Po njegovim riječima, Predsjedništvo tek treba donijeti odluku hoće li sva trojica članova nazočiti ovoj svečanosti koja će biti održana 15.februara u Zagrebu.

"Prema jednom prethodnom preliminarnom dogovoru planirano je da idemo sva trojica, ali kako nije bio poznat termin tog, kao i nekih drugih događaja, zaključili smo da ćemo naknadno dogovoriti hoćemo li ići u kompletnom sastavu. Ja sigurno idem, a moj će prijedlog biti da idemo sva trojica i da na jedan svečan način kao predsjednici susjedne i prijateljske zemlje prisustvujemo tom događaju", kazao je Čović.

Govoreći o mogućnosti da jedan od prvih vanjskopolitičkih susreta novoizabrane hrvatske predsjednice bude upravo sa članovima Predsjedništva BiH Čović kaže kako su njegovi dosadašnji razgovori s Grabar-Kitarović išli u tom pravcu.

"Ona je od 19. februara formalno u ulozi predsjednice i vidjet ćemo njen plan i dinamiku, ali čini mi se da će BiH biti prioritet u toj vanjskopolitičkoj komunikaciji. Meni je logično da jedan od prvih susreta novoizabrane predsjednice izvan Hrvatske bude upravo s Predsjedništvom BiH", izjavio je za Fenu član Predsjedništva BiH Dragan Čović.

Inauguracija Kolinde Grabar-Kitarović koja će na čelu Hrvatske zamijeniti Ivu Josipovića bit će održana u nedjelju, 15. februara na Markovu trgu u Zagrebu. Nova hrvatska predsjednica prisegnut će pred predsjednicom Ustavnog suda RH Jasnom Omejec, a na svečanosti za koju pripreme uveliko traju očekuje se nazočnost većeg broja državnika iz Evrope i svijeta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: