{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Čović pokušava nacionalističku destabilizaciju BiH

S
9.12.2009. u 16:37
0
14
Čović pokušava nacionalističku destabilizaciju BiH
0
Čović pokušava nacionalističku destabilizaciju BiH
SDP osuđuje izjavu Dragana Čovića, predsjednika HDZ-a BiH, kojom ponovo aktuelizira pitanje trećeg entiteta u Bosni i Hercegovini. Očigledno je da Čović i HDZ ovim izjavama žele teme, u već započetoj kampanji za opšte izbore 2010. godine, pomjeriti sa gladnih i obespravljenih na potrošene teme poput referenduma o odcjepljenju, formiranje novih ili ukidanje postojećih entiteta, saopćeno je iz SDP-a BiH.
U saopćenju se navodi da Čović ovim izjavama pokušava da izbjegne svoju ličnu i stranačku odgovornost za katastrofalno stanje u kojem se Bosna i Hercegovina nalazi. Njegovo otvoreno nacionalističko zalaganje za treći entitet ipak pokazuje da je svoje namjere svih ovih godina vješto skrivao i pretvarao se da mu je suverenitet i teritorijalni integritet BiH isključivi politički cilj. Sada je i više nego jasno da on, kao i njegov prudski drug Milorad Dodik, ustvari želi našu zemlju vidjeti iz više djelova. Očigledno je da Čović, kao i ostatak vladajuće koalicije, spreman žrtvovati hrvatski narod i građane Bosne i Hercegovine samo da bi spasio sebe od odgovornosti pred javnosti i domaćim sudovima.

"SDP neće dozvoliti da vladajuće političke stranke nerealnim obećanjima, kao što su referendumi, formiranja novih i ukidanja postojećih entiteta, izbjegnu obavezu polaganja računa za katastrofalno socijalno i ekonomsko stanje većine građana BiH. Obećanja slična Čovićevim su već viđena pred izbore 2006. godine. Građani sada znaju da kvalitet njihovog života isključivo zavisi od programa jačanja bh ekonomije i društvene obnove, a nikako od prevara kao što su obećanja o trećem entitetu", poručili su iz ove stranke

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: