BiH
0

Čović otvorio konferenciju o investiranju u BiH

NINA
Unatoč nesreći koja se jutros dogodila makedonskom izaslanstvu predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović je otvorio Konferenciju o investiranju u BiH.

U svečanom govoru Čović je istaknuo da ovom konferencijom naša zemlja otvara jedno novo poglavlje.

«Možemo li danas ponuditi projekte, pronaći ulagače, unaprijediti legislativu, prihvatiti evropske norme, održati stabilnu valutu, prihvatiti korak poslovnih trendova? Vaša nazočnost potvrđuje da je to sasvim moguće», rekao je Čović. On je također naglasio da BiH mora vratiti vjeru u svoje privredne mogućnosti, da može više i kvalitetnije proizvoditi te uposliti više ljudi nego je to sad slučaj.

«Progres koji smo uz svesrdnu pomoć međunarodne zajednice postigli, daje mi za pravo tvrditi kako BiH nije ostala zaustavljena u samo sebi svojstvenom vremenu i nemoćna da načini one napredne korake koji će je postupno približiti okružju u kojem želi biti aktivnim čimbenikom, a ne vječitim promatračem», dodao je Čović.

Konferencija u Mostaru je i zamišljena tako da se poruka o bh. privrednim potencijalima i poslovnim mogućnostima uputi poslovnom svijetu izvan naših granica jer mi imamo potencijale i ljude koji mogu povući napredak.

Na kraju je predsjednik Čović zahvalio svima koji su svojim dolaskom pokazali da žele pozdraviti i ohrabriti BiH na njezinom odlučnom i ubrzanom putu k održivom privrednom razvoju.