Ponovo bez izjašnjenja
131

Čović opet "pobjegao" novinarima nakon sastanka u Aluminiju, ministrica mu se pridružila

A.D.
Foto: R. D./Klix.ba
(Foto: R. D./Klix.ba)
Nakon jutrošnjeg sastanka s upravom, Nadzornim odborom i Nezavisnim sindikatom zaposlenika Aluminija, lider HDZ-a BiH Dragan Čović ponovo je "pobjegao" od novinara koji su čekali njegovu izjavu.
Njemu se u eskiviranju novinara pridružila i ministrica finansija FBiH Jelka Milićević, tako da su mediji ostali uskraćeni za njihove izjave.

Zanimljivo da se ovo desilo uprkos činjenici da je stranka Dragana Čovića HDZ u zvaničnom saopćenju pozvala medije na izjave nakon sastanka u Aluminiju, kompaniji kojoj je ugašena struja i kojoj prijeti stečaj.

Ovo je ukupno treći put da Čović izbjegava novinare u posljednjih sedam dana u vezi s temom Aluminija.

Podsjetimo, on je 11. jula u prostorijama mostarskog Aluminija održao sastanak s predstavnicima radnika, Nadzornog odbora, uprave društva i dioničara.

Dragan Čović je tog dana bez izjave napustio zgradu uprave Aluminija te je ostao bez komentara na kolaps najveće hercegovačke kompanije.

Inače, tog dana desili su se incidenti tokom masovnog protesta građana ispred centrale HDZ-a kada je povrijeđenio više osoba, dok su plastične flaše letjele u pravcu lidera HDZ-a BiH.

Proizvodnja u Aluminiju prekinuta je u noći između 9. i 10. jula, kada je četiri minute poslije ponoći mostarskoj kompaniji isključena električna energija.